BBQ

Description of your first forum.

BBQ

Postby kro » Wed May 13, 2015 4:35 pm

BBQ

Идва лятo и сигурно всеки мисли за море и скарa. Купихте ли си барбекю?

Аз се чудя какво барбекю да си купя, защото ми трябва барбекю, което да е леко и удобно за носене с капак! Гледах няколко на марките:
http://www.weber.com
http://www.oldsmokey.com
Определено трябва да е за въглища, защото газовите барбекюта са много по-трудни за поддъжка, а и миризмата, която придават дървените въглища не може да се замени с никоя друга.

Влюбих се в един KEG на Boil King, който доста добре задъжа температурата, но не е по моя джоб:)

http://www.broilkingbbq.com/grills/keg

Едно друго барбекю си харесах, което не се предлага в България - Weber - portable. Хареса ми, че скарата е по-широка и може да се ползва за приготвянето на повече неща:
http://www.weber.com/grills/series/smok ... mbo-joe-18

След като написах тези тема, се спрях на Oldsmokey и не съжалявам, въпреки че изглежда доста паянтово:) Вече го валя някоко пъти и не е пуснало ръждата която очаквах, но със сигурност е хубаво да го покривате. Аз взех средния диаметър на oldsomkey, което отговаря на 18 инча. Съвсем спокойно може да нахраните повече от 10 човека. Нещото с което ме спечели този модел е, че скарата е доста широка и може да сложите повече от 10-ет кюфтета.

Има и един минус, че скарата стои малко по-високо от други модели скари и ако сложите малко по-малко въглища трябва да почакате малко повече, но пък със сигурност няма да ви изгори скарата и ще се опуши по добре.
Нещото което ме притесняваше дали барбекюто, ще бъде достатачно удобно като височина, но мисля че този модел е достатачно висок. Но ако имате нужда от по-високо барбекю, смойки предлагат по-високи крака:) Така, че не се замисляйте а това барбекю, ще ви свърши работа.
На пазара се предлагат доста евтини барбекюта,


ImageЩе се радвам да препоръчате някоя скара, която сте ползвали, защото аз нямам голям опит:) а и кои са най-добрите дървени въглища на пазара!

Препоръка за барбекю
Препоръка за скара
Дървени въглища
Месо за скара

http://www.gwbbq.net/
kro
 
Posts: 361
Joined: Mon Oct 15, 2012 11:01 am

Return to Общи дискусии

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest