Bindings: Auto Agogo 2011

Bindings: Auto Agogo 2011

Postby Lulu » Mon Oct 15, 2012 9:00 am

Тази година реших да добавя към дъската ми K2 Fling и автомати Auto Agogo, в случая размер M. Това е най-високият клас автомати от дамската линия на K2, който има системата Auto за бързо затягане.

Автоматите са леки, дори предвид, че са дамски модел. Това което ми направи впечатление най-напред – всичко в този автомат е удобно. Каишките са подплатени с пяна, базата с Harshmellow, има и още един слой на цялата основа, вкл. и плочките (спокойно, маха се :P) с EVA. Нямам проблеми с изтръпнали ходила и болки, както беше с предишните ми автомати Burton Stiletto M, които просто не паснаха с обувките ми (и те Burton, да се неначудиш).

Ауто системата е удобна, бърза и надеждна. Не се е откопчавала или разхлабвала по време на каране. Горните каишки имат любезния навик да се отместват и настрани, което е много удобно, когато влизаш в автоматите. Минималистичният преден страп върши същата работа като добре подплатените cap straps.

Толкова по техническата част. Автоматите са средно твърди, усещат се стабилни при завои с висока скорост, отзивчиви са при бързи маневри. Въпреки че покарах доволно с тях на Осогово, бих ги сложила по-скоро в графата all mnt, джибърите да си потърсят нещо друго.

Хубави подробности
1. Плочките имат дупки и за тройната система на Burton, така че няма страшно, ако дъската не е с 4х4.
2. Автоматите идват с резервни горни страпове и плочки, всичко по 2 броя.
3. Както вече казах, горните страпове се местят и настрани. Предният страп може да се носи стандартно или като cap strap (аз поне така го предпочитам ).

Fling+Auto Agogo
Мисля, че автоматите много добре се съчетават с дъската Fling, която е лека, отзивчива и скоклива – хем подсилват тези й характеристики, хем придават усещане за стабилност (сравнени с нисък клас на Burton и едни Heavy Tools, които абсолютно си отговаряха на името ). Определено насърчават скоростта и скачането.

ОБЩО ВЗЕТО:
Понеже са по-скъпи, бих препоръчала Auto Agogo на тези, които са карали и знаят какво искат от екипировката си. Инвестицията си заслужава, защото автоматите са супер комфортни, с много опции за настройка при това без отвертка. Ауто системата за закопчаване е надеждна и бърза. Солиден, средно мек all mnt автомат, който се съчетава добре с freestyle дъска.
…И сините изглеждат страхотно.

Image
Lulu
 
Posts: 3
Joined: Mon Oct 15, 2012 8:58 am

Re: Bindings: Auto Agogo 2011

Postby pow » Thu Jan 02, 2014 12:19 pm

Много хубаво ревю!!!

Един приятел има K2 auto, и е много доволен. Автомата е адски лек, след като го тествах и аз:) Предния му страп е много странен, защото е от силикон и изобщо не стяга толкова силно.

Според мен единствения проблем на автомата, е че трябва да имаш хубаво бомбе на обувката си, защото трябва добре да захване системата - ауто
pow
 
Posts: 38
Joined: Sun Oct 14, 2012 11:44 am


Return to Тест

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron