GNU Hampus Mosseson Pro

GNU Hampus Mosseson Pro

Postby botio » Tue Nov 05, 2013 9:25 pm

Здравейте на всички сноуборд ентусиасти.

Ще направя кратко ревю на въпросната дъска GNU Hampus Pro от 2008/2009г.
Обща техническа информация може да намери всеки сам в нета,но аз сбито ще я повторя за да изглежда,че съм разбирач :geek:

Image

1-Сърцевина Mervin AG1 Core от трепетлика
2-Directional Twin с хармонични прогресивни странични извивки изключително важни за стабилни завой
3-Quasi Isotropic Fiberglass четворна ламинация(масово дъските са двойна или тройна ламинация) с ориентацията на влакната 0/45/45/90 градуса
4-Sintered Wax infused Base ето това е доста интересно в сътрудничество с One Ball Jay някак си са инжектирали вакса в слоевете на базата,което намалява необходимостта от често ваксане.

По въпроса за архитектурата на дъската мисля всеки разбра за какво иде реч,явно дизайнерите на GNU са били вдъхновени от същата муза,която е вдъхновила и създателя на първия танк.Дъската е изключително здрава,няма голям flex но пък аз съм 105кг. и спокойно мога да заявя,с такава дъска и дебелите имат шанс в тоя спорт.В тази връзка ще отбележа и супер стабилността и,тъй като не съм добър карач(мога да заявя,че още се уча)често изпадам в режим на безконтролно спускане,дъската няма никакви вибрации и странни усуквания,изчаква ме да се съвзема и да се сетя защо съм върху нея и когато я натисна на кант за спиране направо изравнявам пистата без да усетя никакви бабуни и опасни вибрации.
По отношение на POP и OLLIEта нямам много какво да кажа,но все пак при плахите ми опити ме отлепва прилично ?105кг? но предполагам,че някой по лек от мен ще го подхвърля здраво.

За накрая бих казал браво на пичовете от GNU,че са помислили и за дебелаците,но истината е,че те са имали в предвид дъска която да те изстрелва колкото може по високо в небето и после да те плъзне меко и нежно на попивката,а пък аз просто не я ползвам по предназначение.
botio
 
Posts: 16
Joined: Mon Nov 04, 2013 1:08 pm

Return to Тест

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron