CAPITA DOA 13/14

CAPITA DOA 13/14

Postby botio » Thu Jul 23, 2015 5:45 pm

Имах удоволствието да карам тази дъска целия минал сезон и искам да споделя някой впечатления.
Ще започна с това, Awards
Transworld Snowboarding Magazine - Good Wood Award

Whitelines Snowboarding Magazine - Top Snowboard--------- и има защо.

Дъската е от второто поколение на модела и е All Mountain Freestyle Board,дължината която карах е 158см и съм я ползвал повече по обработени писти но с нея направих и първата си проба в паудъра, широкия нос с FlatKick много помагат.
За техническите характеристики трябва да се каже, че е True Twin,Camber combo profile, сърцевина от топола подсилена с две карбонови ленти от носа до опашката и четири пласта фибро стъкло,два под и два над сърцевината под 90градуса един спрямо друг,твърдост по каталог 5,5 и май е точно толкова.Сайдкъта е от един радиус и преминава доста рязко в носът и опашката но пък точно там контактите точки са облекчени с малки Roker секции и това е спомогнало за изключително гладкото и стабилно влизане в завоите. Тази конфигурация е интересна и с това, че трябва на всяка цена да се направят няколко проби със стенса защото дори да ви е удобно на стандартните места за автоматите може да останете супер изненадани колко може да се подобри ездата само с едно положение по широк или по тесен разкрач, при мен като увеличих разкрача дъската направо оживя, нямаше забивания и вибрации и завоите ставаха изключително лесно и гладко.
Базата е Wax Infused Rotation Sintered Base, или в превод бърза и здрава:-), мога да кажа само, че съм слагал само Aii temp. вакса а не съм усетил забавяния на какъвто и да било вид сняг.
Advanced Rider, макар да не е от най-скъпите дъски я дават за над средно ниво, аз не съм такъв карач но се забавлявах истински с първите ми проби за olly и butturing, дава изключително чувство за стабилност.
Не на последно място лекотата и, в комбинация с автоматите UNION ContactPro е много по лека от Bataleon EvilTwin+GNU RidersChoice и Forum Destroyer+Forum republic 09/10, И едва ли ще я намерите вече някъде по магазините, защото хубавите неща свършват бързо.
Image
botio
 
Posts: 16
Joined: Mon Nov 04, 2013 1:08 pm

Return to Тест

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron