CAPITA OUTSIDERS 15/16

CAPITA OUTSIDERS 15/16

Postby botio » Sat Jul 25, 2015 12:23 pm

CAPITA е фирмата известна с това, че прави едни от най-добрите и леки дъски с Camber/Combo профили, и това се доказва напълно в новия THE OUSIDERS.
Тази изключителна TrueTwin All mountain Freestyle ориентирана фурия е изградена върху така наречения от CAPITA-NEW AGE CAMBER-или, класическия стар Camber профил който е доказал,че е най-доброто когато искате максимална стабилност при висока скорост, допълнен с прецизно подбрани по дължина Flat зони точно при контактните точки при носа и опашката където си кореспондират директно със специфичния сайдкът. Точно на тези зони радиусът на сайдкъта преминава доста агресивно във носа и опашката защото те са доста широки, почти по 30см.Като цяло дъската е с една идея по широка от обикновено,за сравнение Burton customX на същата дължина 156см. е с талия 248мм, нос и опашка 291мм OUTSIDERS 156см талия 255мм нос и опашка 299мм, с което явно се цели по висока стабилност при по-големи скокове и други трикове.
Сърцевината е P2Superlight core+Dynaweave Fiberglass, същата конфигурация и комбинация от материали като на BSOD за който писах вече но с разликата,че е малко по дебела, (по мой измервания с около 2мм е разликата между двете дъски) в комбинация с двете 30мм carbon fiber beams който са от край до край между носа и опашката ще рече, че спокойно можете да се яздите по всякакви уреди и да приземявате високи скокове.
Базата е Wax infused rotation sintered base, не е върха на базите на Capita но явно се цели по голяма здравина за да сте спокойни, че няма да я порите от долу на някой по недодялани уреди.
Твърдост по каталог 6 от 10 но ми изглежда малко по твърда.
Графиките са забавни, както би трябвало да е едно забавление в парка обаче е оставено услужливо доста място в черно на носа и опашката за лепене на стикери:-)
Минало годишния модел взе награда GoodWood за Park дъска във високия клас над 450 долара, времето ще покаже дали ще се справи с конкуренцията и тази година. При всички положения това е разцепваща дъска която ще достави необходимата скорост и стабилност на всеки който е решил да прави големи скокове и трикове по уредите или просто да се спуска максимално бързо надолу по склоновете.
Image
Image
Image
botio
 
Posts: 16
Joined: Mon Nov 04, 2013 1:08 pm

Return to Тест

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron