Technine Pro Knife 2016 by Chris Bradshaw

Technine Pro Knife 2016 by Chris Bradshaw

Postby mucho » Sat Apr 15, 2017 7:31 pm

Дъската е класически трю туин кембър с контактни точки изнесени максимално навън към тейловете, което в комбинация с крайно ниския флекс (2 от 10) и класическия радиален сайдкът я прави доста своенравна и определено не е за начинаещи. Тя не е толкова "прощаваща", колкото е рокерът ("бананът") и определено си "хапе" в някои ситуации. Ако обаче, човек има умения и малко търпение да й свикне може да получи много, наистина много от тази дъска.

Като цяло това е фрийстайл дъска, която е доста лека, със сърцевина от топола и бук. Към това като се прибавят V-образните карбонови стрингове (от автоматите към тейловете) и се има предвид геометрията й, се получава дъска, даваща сериозен поп, но и гъвкавост. С нея всякакви бътъри, оли-та и т. н. се правят доста лесно и без много усилия.

Учудващо за нейния флекс, дъската е стабилна при висока скорост, на твърда настилка и при карвинг. Това се дължи на факта, че е кембър и то с крайно изнесени навън контакти, които добре "захапват" в завоите, дори да е твърдо.

Друго много ценно качество на тази "ножка" е много твърдата (IS 7500) синтерована база, която много по-трудно се надира, много по-бърза е и задържа ваксата по-дълго време.

Съвсем естествено този сноуборд определено не става за фрийрайд, особено в дълбока пудра. При този флекс и геометрия си е направо мъчение да се кара с вдигнат нос и то няма как да е иначе, при положение, че фрийрайд дъските са с точно противоположни показатели.

Като заключение мога да кажа, че това е прекрасна дъска за всички джибъри, "паркови плъхове" или райдъри, които разцъкват по пистите. Но, както вече написах, не е за начинаещи, нито пък за "свободни ездачи".

Image
mucho
 
Posts: 1
Joined: Sat Apr 15, 2017 7:28 pm

Return to Тест

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron