Mammut safety

Mammut safety

Postby kro » Tue Feb 17, 2015 2:17 am

Mammut safety е един много полезен app, който трябва да протежавате в планината. Ако някога сте се чудили от къде да извадите GPS координатите си, този app, ще го направи за вас доста бързо.

http://www.mammut.ch/safetyapp

Аппа притежава алтиметър, компас и клинометър(ако някой знае как се полва, ще се радвам да сподели) и три полезни бутона:

- SOS бутона, в който може да настроите - бързо набиране на определен телефон. Преди да настроите бързото набиране на опереления от вас телефон, програмата автоматично ви дава вашите GPS координати - какво по-хубаво от това:) Аз лично съм се губил един път в едно сечище и тогава много се чудихме от къде да извадим координатите си. Ако притежавахме тогава този продукт, щеше да бъде много лесно. Мисля, че тогава от ПСС ни казаха как да си извадим координатите си:)
- Bulletins, редиректва към международните лавинни бюлетини, които ще ви помогнат да планирате вашата активна почивка.
- Risk Check, ще пиша по късно!

Image

Image
Това бяха мойт координати, може да проверите и вашите:) Мисля, че когато ги напишете в google mas, ще може да се намерите и там:)

Image

За по-голяма безопасност със сигурно е по-добре да имате сателитно осигурен телефон, който има вграден бутон за пращане на смс през сателит, но тази услуга трябва да се заплати!
kro
 
Posts: 361
Joined: Mon Oct 15, 2012 11:01 am

Return to Лавинна безопасност!!!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron