Семково

Информация свързана с планините!

Семково

Postby nokx » Mon Oct 22, 2012 12:12 am

Семково


Такаа, тук накратко ще резюмирам впечатленията си от курорта Семково. Бях там от 19 до 27ми Февруари и се унищожих от каране.

На пръв поглед Семково не е от най-впечатляващите курорти за зимни спортове. Дори мисля, че не мога да го нарека курорт, то е просто едно от местата които впечатляват с прекрасната си природа, почти празните си писти и голямото количество сняг.

Къде се намира?
В централна Рила, на 17 км от град Белица, и около 40км от Банско. От София - Владая - Перник - Дупница - Благоевград - Разлог - Белица - Семково

Пистите са малко на брой - 4 - 5, обслужват се с влек тип паничка, което е голямата болка за повечето сноубордисти. Преобладаващите веселяци там са скиорите, така че, снобордягите са малцинство. Най-често карах на писта север 1 и южната, има още една север 2, но влека на нея е ужасен, супер изтрелващ и болезнен ;D
Има две - три места, на които можете да хапнете скара или каквото си поръчате. Семково не е Банско, магазини почти няма, така че ако се качвате, ще е хубаво да заредите с алкохола и някои лични принадлежности от вкъщи или най-близката точка е Белица.

Пътя през зимата се почиства и опесъчава, но главния проблем / визирам пътя Белица - Семково/ е че е тесен и почти еднопосочен и местата за разминаване не са много, трябва да се кара внимателно, особено при навалял сняг, веригите в багажника са задължителни.

Сега за карането - Семково предлага много добри възможности за пистово и за извънпистово каране. Наистина пистите не са кой-знае какво, но с правилната компания и сняг, ще си изкарате страхотно, гарантирано. Аз карах доста извън писта, има горичка доста, скиорите се придържаха предимно към пистовото каране, докато за сноубордистите има големи възможности, може да си направите скок, има писта, има гора, стига да имате въображение и хъс, мястото е чудесно. Най-хубавото нещо е малкото хора там, случвало ми се е да караме 4-ма души на една писта цял ден, необезпокоявани. Не се правете на тарикати, голяма част от лифтаджиите не харесват бордисти, но има е печени типове.

Image
nokx
 
Posts: 5
Joined: Mon Oct 15, 2012 9:14 am

Re: Семково

Postby n1ce0ne » Thu Nov 22, 2012 12:51 pm

Здравей, nokx! Хубава статийка за Семково си написал и искам да подтвърдя с две ръце написаното от теб относно курорта.
Като за първи свой пост бих искал да се представя, както си му е редът ;) Казвам се Калин живея в София, но съм родом от град Плевен. Завърших ТУ-София и от там знам за този затънтен курорт Семково.
Искам да допълня към твоята статия,че Семково разполага със бази на ТУ-София , УАСГ и СУ. Базите не са топ-лукс, но ние студентите отиваме там за да копунясваме и да се порадваме на природата,нали така :P !! Разпределят се смени от всички университети на седмици и там почти цяла зима си е един мини-студентски град.Смените са седемдневни, а цените са като за студенти от рода на 8лв/легло,карта за влек за 7 дни - 51 лв,и аз лично на ден не съм давал за храна повече от 10лв общо за закуска обяд и вечеря! По спомени...миналата година Семково ми излезе около 250-300лв, като цяло!
Природата е уникална ! Пистите са за всички предпочитания, както за начинаещи,за които има инструктори(3лв на ден), така и за напреднали (Север 2 трудно се обработва и е тежка писта.Моля чичета с болни коленца да не ходят там!!)Freeride-а е супер зарибен стига да си ентусиаст много маршрутчета си намерих а съм сигурен,че има и още...новата дъска, която си купих от kro, я понащърбих малко от каране в Семковските горички, но си заслужаваше !!
Абе общо взето ако сте млад и енергичен човек на който му се копунясва това е мястото за вас!
n1ce0ne
 
Posts: 5
Joined: Mon Oct 15, 2012 4:36 pm


Return to Информация

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron