Osttirol 2014

Планината и живота!!!

Osttirol 2014

Postby kro » Thu Apr 10, 2014 12:52 pm

Osttirol 2014

Въпреки безснежната зима, решихме с прятели да посетим Източен Тирол!!

http://www.osttirol-online.at/aktuelles/wetter.html

Посетихме няколко курорта в южен Тирол, като бивака ни беше в едно китно селце под името Matrei. То намира един от най-големите национали паркове в Австрия - Nationalpark Hohe Tauern:
http://www.hohetauern.at/en/

Много близо до селото е и самата ски зона на Matrei, само на 15 минути. Говорихме с хазяина ни, който ни каза, че има път до ски зоната от къщата му, който не пробвахме:) Направи ми впечатление, че всички къщи изглеждат много еднакво, състоящи се от два етажа и таван. Аз имах удоволсвието да спя под една капандура от която имах невероятна гледна към гората.

Един от многото куроти, които посетихме е Sillian, който е много близо до италянската граница. Лифта на курорта е на изток от градчето, като самия курорт е след зилианската гора на тири-четири голи хълма. Има няколко писти, които те свалят до долната станция на лифта през гората. Снега по-пистата беше много твърд, заради което влязахме да караме в гората, където имаше доста интересно просеки за каране и непокътнат сняг. Това ни беше първото каране в тази гора и за това следяхме основната писта. След като минахме няколко няколко ски пътя, се оказа, че сме се отклини от основната писта, като стигнахме до един безлюден асфалтиран път, на където срещнахме дървосекачи. Мислихме да тръгнем надолу по-склона, но от нашата страна не се виждаше началната станция на лифта, поради което тръгнахме пеша, нарамили сноубордите си да търсим основната ски писта. След околко двайсет минути видяхме оранжавите ограждения на пистата.
Image

http://www.snowcard.tirol.at/
kro
 
Posts: 363
Joined: Mon Oct 15, 2012 11:01 am

Return to Разкази

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron